TUNNIT JA OPETUS

Tunnin peruutus

Mikäli joudut perumaan tuntisi, muistathan perua hyvissä ajoin - viimeistään jo tuntiasi edeltävänä päivänä klo 21. Peruutukset TEKSTIVIESTILLÄ tallin numeroon: 040 511 99 80. Peruuttamattomista ja liian myöhään perutuista tunneista veloitetaan tuntihinnan suuruinen maksu. Samana päivänä tapahtuneet sairastumiset ilmoitetaan AINA soittamalla ja sovitaan korvaava aika. Korvaava tunti on ratsastattava viikon kulessa sairastumisesta. Voit myös toimittaa lääkärin todistuksen äkillisestä sarastumisestasi, jolloin tuntia ei tarvitse korvata mutta silloinkin sairastuminen on ilmoitettava etukäteen soittamalla. Jos sairastuja on alaikäinen niin huoltaja soittaa.

Liian myöhään perutut tunnit aihettavat ylimääräistä työtä tunnin pitäjille mutta suurimmat kärsijät ovat hevoset, koska työkuorma ei jakaudu niille tasaisesti ja suunnitellusti.

Yleistä vakiotunneista

Ratsastaja voi toivoa tiettyä hevosta tunnille. Toiveet kannattaa esittää omalle opettajalle tallilla maksamisen yhteydessä. Emme koskaan lupaa etukäteen tiettyä hevosta jollekin ratsastajalle vaan henkilökunta jakaa hevoset oman harkintansa mukaan.

Talutuksessa ratsastavat huomioikaa tämä! Tallitytöt auttavat teitä mielellään, jos heitä on paikalla (ja yleensä on). Jos haluat olla 100 %:n varma, että sinulla on taluttaja niin tuo oma taluttaja mukanasi. Jokainen aikuinen/teini-ikäinen osaa taluttaa tunnilla vaikka hänellä ei olisi aiempaa hevoskokemusta. Alkeis aikuiset pystyvät yleensä ratsastamaan ilman taluttajaa alusta lähtien.

VAKIOTUNTIPAIKAT ON TARKOITETTU TALLILLAMME SÄÄNNÖLLISESTI RATSASTAVILLE. Tuntipaikat annetaan pois kolmen peräkkäisen peruutuksen jälkeen, jos ratsastaja ei ole käynyt korvaavilla tunneilla, tai jos ratsastaja osallistuu vain satunnaisesti tunneille. Tuntipaikan menettää myös, jos jätät tuntisi perumatta kahdesti.

SOVI TUNTIPAIKAN VARAAMISESTA, JOS SINULLA ON PERUSTELTU SYY OLLA PIDEMPÄÄN POISSA TUNNEILTA. VARAATHAN IRTOTUNNIN, JOS ET AIO RATSASTAA VIIKOTTAIN!