TALLIT JA YMPÄRISTÖ

TALLIN ESITTELY

Aaltokankaan Ratsutallit on maksimissaan 35 hevosta majoittava talli Oulussa, Kuivasjärvellä - vain 8 kilometriä Oulun keskustasta pohjoiseen hyvien kulkuyhteyksien päässä.

Tallilla on toiminut ratsastuskoulu elokuusta 2004 ja ratsastustunteja pidetään kuutena päivänä viikossa. Asiakkaista noin puolet on aikusia ja puolet lapsia ja nuoria. Pidämme mielellään myös yksityis- ja pienryhmätunteja. Lisäksi tallimme järjestää ratsastuskursseja ja -leirejä ja muuta toimintaa lähes viikottain. Kursseille ja leireille olet tervetullut vaikka et olisikaan tallimme vakioasiakas. Opetuskäytössä on tarvittava määrä ratsuja. Ratsujen korkeudet ovat 120 - 175 cm, joten kaikille löytyy sopiva ratsu.

Aaltokankaalla opettaa kaksi koulutettua ratsastuksen opettajaa. Hevoset ovat osaavia ja niillä pääsee harjoittemaan vähän haastavampiakin tehtäviä esim avo- ja sulkutaivutukset sekä takaosankäännökset.

Aaltokankaan Ratsutalleilla asustelee myös muutamia yksityishevoia.MANEESI JA KENTTÄ

Maneesin koko on 26 x 76 m ja se on Oulun suurin ratsastuskoulun käytössä oleva maneesi. Se on rakennettu kesällä 2010. Hallissa on hyvä pohja, riittävä valaistus ja suuret peilit. Hallissa voidaan pitää tarvitttaessa kahta eri tuntia samaan aikaan. Meillä ratsastetaan pakkasesta huolimatta! Pakkasraja on -20 C maneesissa. Maneesissa on lämmitin, joten lämpötila ei laske alle -20 C. Tuntien peruminen pakkasen takia on hyvin epätodennäköistä. Kenttä on tilava, "ei suorakaiteen muotoinen".MAASTOT

Käytössämme ovat upeat, Oulun kaupungin rakentamat maastoreitit, joita ratsastamalla pääsee aina Kalimelle saakka. Meiltä voit varata jopa kahden tunnin mittaisia maastovaelluksia. Kesällä hevosia voi uittaa läheisessä lammessa.

TARHAT

Hevosillamme on käytössä 18 tarhaa ulkoiluun ja jaloitteluun. Tarhat ovat suurehkoja kaupunkitallille ja kaikki hevoset ulkoilevat koko päivän pareittain.

TALLIYKSIKÖT

"Hirsitalli"

Hirsitalli on erillinen hirsinen, kodikas tallirakennus aivan maneesin kupeessa. Hirsitalli käsittää 9 karsinapaikkaa, pesupaikka, satulahuone, varustehuone, kuivaushuone, sekä wc-tilat. Hirsitalli on osittain yksityishevosten käytössä.

"Auditorio"

Sijaitsee isossa tallikokonaisuudessa vastapäätä ratsastuskoulun tallia. Auditoriossa on 4 karsinaa ja 1 varsomiskarsina, satula/varustehuone sekä kuivaushuone. Auditorio on osittain yksityishevosten käytössä.

"Junnutalli"

Junnutallissa on 5 karsinaa, pesupaikka, satula/varustehuone ja wc-tilat. Junnutalli sijaitsee aivan Auditorion vieressä. Junnutalli on yksityishevosten käytössä.

"Ratsastuskouluntalli"

on tallirakennuksistamme suurin, sijaitsee kentän vieressä, suuri suorakaiteen muotoinen, punainen rakennus. Tallissa 11 karsinapaikkaa, pesupaikka, toimisto, kuivaushuone, satulahuone, josta ratsastuskoulunoppilaat löytävät lainakypärät ja raipat, jotka ovat asiakaittemme vapaassa käytössä. Tässä rakennuksessa on myös välipala-automaatti.

"Ponitalli"

sijaitsee etutarhojen takana; Ratsastuskentäntien suuntaisesti. Tallissa 6 ponikarsinaa. Tässä rakennuksessa myös vaatimaton taukotupa. Ponitalli opetusponien käytössä.